Ontmoet de bewuste bourgondiër in De Werf

WOUDRICHEM – Op woensdag 13 december zal het tweede biebevent plaatsvinden bij Bibliotheek CultuurPuntAltena.

Kun je het thema Duurzaamheid koppelen aan de komende feestdagen? Niet alleen vol overdaad maar ook van het gezellig samen zijn en sfeervol genieten? Van 19.00 – 22.00 uur kun je op De Werf, Raadhuisplein 1 in Woudrichem De Bewuste Bourgondiër ontmoeten. Die avond gaat over lekker, gezond en bewust eten. Voorkomen van voedselverspilling, duurzame productie, streekproducten- en seizoensgebonden voedsel. Er wordt niet met de vinger gewezen, maar meer door beleving en het prikkelen van de zintuigen een stukje bewustwording gecreëerd.

Geïnspireerd door de wereld van sociaal ondernemen en de artistieke talenten van de natuur, besloot Laurien, ketenregisseur van Kromkommer uit Utrecht, kromme groente standaard op de menukaart te willen zetten. Ze vertelt over het voorkomen van voedselverspilling en laat het publiek proeven hoe heerlijk ‘kromme soep’ is. Margriet Schouten uit Genderen is studente aan de HAS. Zij weet alles over food design en innovatie. Dat gezond(er) en bewust(er) eten preventief en zelfs als medicijn kan werken? Daarover weet leeftstijlarts Trudy Vlot met passie te vertellen.

Een echte beleving tussen de boeken in het kader van het pilotprogramma over
duurzaamheid. Voor leden van de bibliotheek is er een extra service: zij kunnen die avond de kookboeken lenen. Aanmelden kan via www.bibliotheekaltena.nl/biebevents.