B&W doen mee aan schrijfmarathon Amnesty

GORINCHEM – Op 8 december houdt Amnesty International een schrijfactie in de bibliotheek in Gorinchem.

Van 10.00 tot 17.00 uur is het mogelijk om brieven te schrijven voor mensen die onrecht zijn aangedaan, gevangen zitten, gemarteld zijn of worden bedreigd. Burgemeester Melissant – Briene is van 16.00 tot 17.00 uur in de bibliotheek om een bijdrage aan de actie te leveren. Wethouder Rijsdijk doet zaterdag 9 december om 16.00 uur in de bibliotheek mee aan de schrijfmarathon.

Rond 10 december, de Dag van de Mensenrechten, schrijven honderdduizenden mensen wereldwijd brieven. Op bijna 600 plekken in Nederland en online worden brieven geschreven voor bijvoorbeeld mensen die zijn gemarteld om wat ze geloven, die gediscrimineerd worden om wie ze zijn, die gedwongen werden te trouwen of vastgezet werden omdat ze voor hun mening uitkwamen. Deelname aan de actie is gratis. Kijk voor meer informatie en schrijftips op www.schrijfmarathon.nl. Sinds 2010 is gemeente Gorinchem millenniumgemeente. Dit betekent dat de gemeente zich inzet voor armoedebestrijding op wereldniveau, om onder andere mensenrechten en solidariteit te verbeteren en bij te dragen aan mondiale bewustwording van onze inwoners.