Nachtelijke inval in horecazaak in Werkendam

WERKENDAM – De politie heeft zaterdagmorgen in alle vroegte een inval gedaan in een ‘gesloten’ cafetaria aan de Hoogstraat in Werkendam.

De inval werd gedaan door de specialisten van de Ondersteunings Groep. Nadat de zaak bevroren was konden agenten en rechercheurs naar binnen. Er was vanuit meerdere bronnen informatie bij de politie en gemeente binnengekomen dat er in een horecabedrijf aan de Hoogstraat na sluitingstijd zaken gebeurden die het daglicht niet konden verdragen.

Als eerste werd regelmatig de sluitingstijd overschreden en verder zou er drugs verhandeld en gebruikt worden. Voldoende informatie om een inval voor te bereiden. Vijf klanten en de eigenaar van het bedrijf werden aangehouden voor het bezit van drugs en wapens. Vier klanten van 43, 24 en 19 kwamen uit Werkendam en een klant van 21 kwam uit Breda. In totaal werden tientallen grammen en centiliters drugs aangetroffen waaronder amfetamine, mdma, GHB en hennep. Ook werden er een taser en een imitatievuurwapen gevonden. Wat opviel is dat verschillende klanten meerdere mobiele telefoons op zak hadden. Dat kan wijzen op drugsdealen. De aanpandige woning werd ook doorzocht. In die woning werden ook tientallen grammen harddrugs gevonden en een geldbedrag.