AltenaLokaal wil duidelijkheid over verlichting

HANK/DUSSEN – De Werkendamse fractie van AltenaLokaal wil weten hoe het ervoor staat met de verlichting van de parallelweg langs de N283, tussen de Korteveldsesteeg bij Hank en de meest westelijk rotonde bij Dussen.

In het voorjaar van 2016 zou de Werkendamse raad worden geïnformeerd over de proeven met reflectoren en grondspots. Aan de hand van deze onderzoeksresultaten zou bekeken worden welke verlichting er zou worden aangebracht na de oplevering van de N283 in de zomer van 2016.

In de aanloop naar de opknapbeurt van de N283 had de partij, toen nog als Lokaalbelang, al eens gevraagd of gelijktijdig de fietsroute parallel aan de provinciale weg verlicht kon worden, maar dat past niet in het beleid van de provincie. Daarop is het gemeentebestuur wel in gesprek gegaan met de provincie over de mogelijkheden van het toepassen van innovatieve markeringen of grondverlichting in het wegdek.