Grote vraagtekens bij verkoop gemeentehuis

WERKENDAM – In Werkendam is het bericht over het voornemen om het gemeentehuis in Aalburg te verkopen niet zomaar voor kennis aangenomen.

Al eerder heeft AltenaLokaal schriftelijke vragen gesteld over deze kwestie. De gemeente Aalburg wil eerst het gemeentehuis voor 5 jaar verhuren met daarop direct een verkoop. Tijdens het Raadsdebat in Werkendam heeft Gerard Paans gevraagd om dit punt de bespreken in de eerstvolgende raadsvergadering in Werkendam. Tijdens het fusieproces is afgesproken dat alle drie de gemeenten elkaars begrotingen moeten goedkeuren.

Gerard Paans: “Ik wil dit graag bespreken omdat ik van mening ben dat dit een verkeerd besluit is. Eerst moet duidelijk zijn wat de burgers ervan vinden maar ook de raadsleden. Hoe gaat het met de dienstverlening naar de burgers in Aalburg? Moeten zij naar Werkendam komen om zaken af te wikkelen? Dit besluit is een publieke zaak en hoort toe aan de nieuwe Raad van de gemeente Altena.”