Wethouders geven gastlessen over respect

GORINCHEM – Deze week is de nationale Week van Respect. Respect Education Foundation wil met deze week jongeren stimuleren om samen te zorgen voor een samenleving waarbij iedereen meedoet.

Ze leren lastige onderwerpen zoals religieuze, seksuele en culturele diversiteit, pesten en discriminatie altijd bespreekbaar te maken. Wethouders Rijsdijk, Freije en Dansen gaven op woensdag 8 november gastlessen over respect op Wellant College Gorinchem, Jenaplanschool en Katholieke Basisschool Mariëngaarde.

De Respect Education Foundation is opgericht om een structurele bijdrage te leveren aan een tolerante maatschappij. Daarvoor ontwikkelt ze lesprogramma’s en organiseert ze activiteiten, zoals de Week van Respect. Tijdens deze Week doen 130 gemeenten mee en stimuleren ze 100.000 jongeren op honderden scholen en sportclubs om het gesprek met elkaar aan te gaan.