Kinderen ontbijten met burgemeester Naterop

WIJK EN AALBURG – Tijdens de week van het Nationaal Schoolontbijt, waarin ruim 550.000 kinderen samen gezond ontbijten op zo’n 3.000 basisscholen, vindt ook het Burgemeestersontbijt plaats.

In de gemeente Aalburg nodigt burgemeester Naterop dit jaar op vrijdag 10 november leerlingen van de Oranje Nassauschool uit Veen uit voor een gezamenlijk ontbijt in het gemeentehuis, net als in zo’n 265 andere Nederlandse gemeenten. In het gemeentehuis schuiven ze samen aan de ontbijttafel en maken ze kennis met elkaar. Zo geven ze het goede voorbeeld.

Burgemeester Naterop betaalt symbolisch voor het ontbijtje dat de kinderen meebrengen met een donatie aan het Jeugdcultuurfonds, dit jaar het goede doel van Het Nationaal Schoolontbijt met het thema ‘Gezond ontbijten is geen kunst!’. Het Jeugdcultuurfonds laat, samen met het Jeugdsportfonds, kinderen uit gezinnen waar minder geld is kunst, cultuur en sport beleven.