Gemeente Aalburg en Juzt zoeken pleegouders

AALBURG – Het Zorgplein Maaswaarden, locatie Wijkestein te Wijk en Aalburg huisvest vier weken lang een expositie die aandacht vraagt voor pleegouderschap. Op woensdag 15 november om 16.00 uur opent Wethouder Cees Schreuders de expositie.

Tijdens de expositie op maandag 27 november is er tevens een informatieavond voor iedereen die interesse heeft om pleegouder te worden. Voor kinderen is het fijn om zo dicht mogelijk in de eigen omgeving opgevangen te worden. Daarom zijn er altijd wel pleegouders welkom die er willen zijn voor deze kinderen. Aanmelden voor de informatieavond is mogelijk via www.juzt.nl/pleegzorg.

Een pleeggezin is het beste alternatief voor kinderen die niet bij hun eigen ouders kunnen opgroeien. Pleegzorg kent verschillende vormen, voor korte en langere tijd, bij crisisopvang en in deeltijd, waardoor maatwerk geboden kan worden bij de hulp aan jeugdigen en hun ouders. Pleegouders zijn nog steeds hard nodig. Want elk kind verdient het om op te groeien in een gezin. Een goede match tussen het kind en een pleeggezin is daarbij heel belangrijk. Op dit moment is Juzt op zoek naar pleeggezinnen voor kinderen vanaf 7 jaar en ouder.