Oefening en Uitspanning nu ook Nederlands Kampioen

WIJK EN AALBURG – Zaterdag 28 oktober heeft brassband Oefening en Uitspanning o.l.v. Anno Appelo deelgenomen aan de Nederlandse Brassband Kampioenschappen.

Deze vonden plaats in TivoliVredenburg te Utrecht. Met drie andere bands kwam O&U uit in de eerste divisie, waar het lastige Stonehenge van Jan van der Roost het verplichte werk was. De band moest als derde het podium betreden, in een volle zaal werd er een gedreven en muzikale uitvoering gegeven; het optreden werd dan ook door het publiek beloond met een minutenlang applaus. Ook de jury kon de uitvoering waarderen: O&U kreeg maar liefst 94 punten en werd hierdoor Nederlands kampioen.

2017 is een enorm succesvol jaar voor Oefening en Uitspanning. Na een succesvolle concerttour naar Vietnam in februari en het behalen van de wereldtitel eerste divisie brassband in juli tijdens het Wereld Muziek Concours, is deze nationale titel een mooie voortzetting van dit succesjaar.