Man uit Woudrichem zwaargewond bij ongeval

BERN/WOUDRICHEM – Een man uit Woudrichem is in de nacht van vrijdag op zaterdag zwaargewond geraakt bij een ongeval op de Bergsche Maasdijk N831 in Bern bij Zaltbommel. Dat meldt het Brabants Dagblad.

Rond kwart over twee kregen de hulpdiensten de melding van het ongeluk. Een automobilist raakte daar door onbekende oorzaak met zijn auto van de weg en kwam tegen een boom tot stilstand. Het gebeurde op de Bergsche Maasdijk ter hoogte van de kruising met de Veerweg en de Bernsedijk. Een passerende automobilist en vrachtwagenchauffeur merkten de auto op de onverlichte weg op en konden maar net op tijd het voertuig van de man uit Woudrichem ontwijken. Zij gaven het slachtoffer eerste hulp nadat ze hulpdiensten hadden ingeschakeld.

De bestuurder kwam beknelt te zitten in het voertuig. De brandweer moest het slachtoffer uit de auto bevrijden. Het slachtoffer is zwaar gewond in een ambulance overgebracht naar het UMC in Utrecht. De weg was enige tijd helemaal afgesloten. Een bergingsbedrijf heeft de auto afgevoerd.