Twee mannen aangehouden voor poging tot doodslag

WERKENDAM – De politie heeft maandag twee mannen aangehouden die verdacht worden van betrokkenheid bij een schietincident op zondag 8 oktober 2017 aan het Steurgat in Werkendam.

Een 24-jarige Werkendammer werd op zijn huisadres aangehouden. Een 27-jarige man die thuis niet werd aangetroffen kwam zich later op het politiebureau melden. Eerder werd de vermoedelijke schutter, een 27-jarige man uit Woudrichem, al gearresteerd.

Op 8 oktober 2017 om 1.45 uur kwam er een melding binnen van een schietincident aan het Steurgat. Een onbekende had meerder schoten gelost in de richting van een boot waar op dat moment mensen op aanwezig waren. Er is direct een onderzoek gestart en via (social) media om getuigen gevraagd. Er kwamen daarop enkele tips binnen. Het onderzoek is nog in volle gang. Zo is het motief nog steeds niet duidelijk. De politie hoopt dat meerdere mensen van dit misdrijf afweten en dit ook aan ons melden via 0900-8844.