Burgemeester Naterop sluit drugspand

WIJK EN AALBURG – Op 23 oktober 2017 heeft burgemeester Naterop een woning aan de Perzikstraat in Wijk en Aalburg voor drie maanden gesloten nadat er een hennepkwekerij is aangetroffen.

Op 27 september 2017 vond een opsporingsonderzoek plaats in de woning aan de
Perzikstraat in Wijk en Aalburg. Daar trof de politie een hennepkwekerij aan waar meerdere oogsten hebben plaatsgevonden. In totaal ging het om 454 hennepplanten. Het besluit van de burgemeester is genomen op grond van het zogenaamde Damoclesbeleid. Hennepkwekerijen zijn in het algemeen brandgevaarlijk, leveren vaak overlast op voor de woonomgeving en trekken criminele personen aan. De maatregel moet bijdragen aan de vermindering van de drugscriminaliteit en daarmee aan de vergroting van de veiligheid en leefbaarheid in de samenleving. Omwonenden van het pand zijn door de gemeente geïnformeerd.

Drugs gaan gepaard met overlast, criminaliteit en (brand)gevaarlijke situaties. Daarom ligt er een dringend verzoek aan inwoners om alert te zijn op dit soort zaken en om bij overlast contact op te nemen met de politie via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.