BBFB 2017 een succes!

REGIO – Op vrijdag 20 oktober 2017 organiseerde Altena Brass alweer de vierde editie van het Brass Band Festival Brabant.

Een initiatief van Altena Brass voor en door de brassband liefhebbers van Brabant met als doel het promoten van de blaasmuziek en de brassband bezetting in het bijzonder. Het bleek een bijzonder leerzame avond waarbij de diverse deelnemers zich van hun beste kant konden laten zien.

Kunsten Vriendschap uit Meeuwen onder leiding van Henk van Loon zette direct de toon met een bijzonder leuk programma. Wereldkampioen Oefening en Uitspanning uit Wijk en Aalburg gaven een sterke uitvoering van hun plichtwerk Stonehenge van Jan van der Roost en sloten af met, hoe kan het ook anders The Champions. Altena Brass verzorgde een verdienstelijke uitvoering van Handel in the Band van Kenneth Downie. De band is goed op weg naar het NBK en daarna het concertconcours in Veldhoven.

Het slotakkoord kwam van de mannen en vrouwen uit België. Brassband Heist staat onder leiding van Bert van Thienen en is in voorbereiding op de Belgische Brass Band Kampioenschappen. Afgelopen zomer deden ze met veel succes mee aan de wereldkampioenschappen in Kerkrade en behaalden in een sterk veld een verdienstelijke 7e plaats. Deelname aan het festival was het startschot voor Brassband Heist voor een repetitieweekend dat ze in Nederland belegden.

De volgende editie van het BBFB zal worden gepland in 2019.