Aanhangdief op heterdaad aangehouden

ALMKERK/HANK – Een bewoner in Almkerk schrok in de nacht van zondag op maandag rond 03.00 uur wakker van een knal.

Hij hoorde buiten geluiden van de bak van zijn graafmachine. Hij keek naar buiten en zag dat zijn aanhanger met daarop een graafmachine en trilplaat weg was. Hij zag dat op het wegdek een waterspoor stond wat kennelijk van zijn aanhangwagen was afgevallen. Hij volgde dat spoor en zag de dief in een auto met daarachter de aanhanger op de A-27. De rechtmatige eigenaar belde de politie waarna agenten ter hoogte van de afslag Hank erbij konden komen en een stopteken gaven waaraan werd voldaan.

De bestuurder, een 41-jarige man uit Loon op Zand, werd als verdachte van diefstal aangehouden. Hij deed afstand van de gestolen aanhanger en de goederen daarop. Deze zijn ter plaatse aan de rechtmatige eigenaar terug gegeven. De verdachte verklaarde later dat hij de aanhanger met die machine daarop gestolen omdat hij thuis zijn tuin wilde afgraven.