Gorinchemse Wmo cliënt is algemeen tevreden

GORINCHEM – De gemeente Gorinchem heeft opnieuw een Wmo cliëntervaringsonderzoek (Wet maatschappelijke ondersteuning) laten uitvoeren.

Uit het onderzoek blijkt dat Gorinchemse cliënten net als vorig jaar in het algemeen tevreden zijn over de uitvoering van de Wmo. Er zijn echter ook aandachtspunten. Zo is de regeling meerkosten voor chronisch zieken en mensen met een beperking nog niet bij iedereen goed bekend, net als de Wmo vertrouwenspersoon en mantelzorgondersteuning.

Het onderzoek bestaat uit tien basis vragen. Deze vragen hebben betrekking op de toegang, kwaliteit, ondersteuning en het effect van de ondersteuning die cliënten ontvangen. Daarnaast zijn er extra vragen gesteld over een aantal inhoudelijke thema’s zoals cliëntondersteuning en mantelzorg. In totaal deden 345 Gorinchemse cliënten mee aan het onderzoek. De gemeente voert jaarlijks een cliëntervaringsonderzoek Wmo uit. De gemeente vindt het belangrijk om te weten hoe cliënten de dienstverlening en ondersteuning vanuit de Wmo ervaren.