Leegstaand pand in Werkendam volledig afgebrand

WERKENDAM – In een pand langs de Sasdijk in Werkendam is vrijdagavond rond 21.30 uur brand uitgebroken. Het zou gaan om een pand dat al langere tijd leeg stond. Dit schrijft het Brabants Dagblad.

Op het moment dat de brandweer ter plekke kwam, stond het pand al zover in brand dat het niet meer te redden was en dus als verloren beschouwd kan worden. Heel vroeger zat er in het pand een café en diende het als veerhuis. Daarna kwam er een kantoor in, dat tot enkele jaren geleden van grond-, weg- en waterbouwbedrijf Eendracht Holding was. Dat bedrijf werd echter in november 2014 failliet verklaard. Een deel werd nog diezelfde maand overgenomen door het bedrijf Dalm Werkendam. De locatie langs de Sasdijk zou echter alweer enige tijd leeg hebben gestaan.

Brandweerlieden die bij de brand ter plaatse zijn geven aan dat het pand al op de nominatie stond om ‘opgestookt’ te worden. Omdat het pand langs het water staat, werd ook Rijkswaterstaat ingelicht. Voor zover bekend is er niemand gewond geraakt.