Granaat uit de Tweede Wereldoorlog gevonden

GENDEREN/DRONGELEN – In Genderen is donderdagavond een oude granaat uit de Tweede Wereldoorlog gevonden tijdens de najaarsoogst van een boerenbedrijf. Dit schrijft het Brabants Dagblad.

De Explosieven Opruimingsdienst constateerde dat het om een granaat ging die nog explosief materiaal in zich had. De granaat, die wel 80 jaar oud kan zijn, heeft deze een hoog risico om bij aanraking uit zichzelf te ontploffen. De Explosieven Opruimingsdienst heeft het projectiel daarom vanaf een afstand van ongeveer 100 meter laten exploderen.

Ook is er in Drongelen een granaat gevonden. Deze bleek een minder hoog risico te hebben om nog te kunnen ontploffen. Volgens de politie ging het hierbij om een granaat die de buitenste ring niet meer had en daardoor al ontploft is. De politie laat weten dat er in dit gebied vaker explosieven uit de Tweede Wereldoorlog worden gevonden die toentertijd niet zijn afgegaan.