Babbeldief slaat toe bij inwoner in Hank

HANK – Een 83-jarige man uit Hank is woensdagmiddag slachtoffer geworden van een laffe babbeltruc.

De man belde aan bij de woning In ’t Rietwerf in Hank en zei dat hij van het ziekenfonds was en vroeg naar de zorgpas van het slachtoffer. De man pakte zijn portemonnee voor de pas. De dief pakte de portemonnee uit de handen van het slachtoffer en ging er vandoor. De politie stelt een onderzoek in. Heeft u iets verdachts gezien in de omgeving van het appartementencomplex In ’t Rietwerf? Laat het dan weten via 0900-8844.

De politie blijft waarschuwen voor dit delict en roept mensen met klem op alert te zijn op dit soort praktijken. Ook roept de politie oudere mensen en mensen met oudere familieleden op met elkaar over dit delict en de manier waarop babbeldieven te werk gaan te praten.