Start archeologisch onderzoek Groenmarkt

GORINCHEM – De Groenmarkt wordt in 2018 opnieuw ingericht. Ter voorbereiding laat de gemeente Gorinchem de bomen aan de straat Achter de Kerk verwijderen. Dit gebeurt in de week van 16 tot 20 oktober 2017.

Hollandia start vervolgens met archeologisch onderzoek. Achter de Kerk blijft tijdens deze werkzaamheden open voor verkeer. Aan de straat Achter de Kerk laat de gemeente 4 grote bomen terugplaatsen. Hiermee komt de oude sfeer van de Groenmarkt terug.

Op de locatie van de Groenmarkt lag vroeger een kerkhof. Hollandia verwacht dan ook veel skeletten en andere archeologische objecten aan te treffen. Alle vondsten, dus ook de skeletten, worden nauwkeurig onderzocht; van wie is het skelet en hoe is hij/zij overleden? Vervolgens worden de skeletten herbegraven. Afhankelijk van het archeologisch onderzoek, start de gemeente in het voorjaar van 2018 met de herinrichting van de Groenmarkt.