De nieuwe trots van Scouting Hank: de keuken

HANK – Het is een kwestie van een paar randjes kit, nog wat elektra aansluiten, schoonmaken, inrichten en hij is klaar: de nieuwe keuken van Scouting Hank.

Echt nieuw is deze niet, maar vergeleken met de keuken die er stond voelt het wel zo aan. De oude keuken deed dienst vanaf het moment dat Scouting Hank haar intrek nam in ‘t Kraaiennest aan het Maaspad, wat inmiddels 12 jaar geleden is. Aangezien het toen al geen nieuwe keuken meer was, is de conclusie gerechtvaardigd dat de keuken aan vervanging toe was. Enige tijd geleden heeft Scouting Hank de mogelijkheid gekregen om materiaal uit een, te slopen pand, te halen. Dit hebben ze, uiteraard dankbaar, met beide handen aangepakt.

Enkele weken geleden is begonnen met het leegruimen van het staflokaal waarna de oude keukeninventaris deskundig werd ontmanteld. Op zaterdag 7 oktober is een groep vrijwilligers begonnen de nieuwe keuken op te bouwen. De zaterdag erna is deze klus geklaard. Kortom, Scouting Hank is in het bezit van een prachtige keuken die weer een flink aantal jaren mee moet kunnen. Een keuken waar ze erg trots op zijn.