Schoolkinderen zetten volop Groene Voetstappen

WOUDRICHEM – Zeven Woudrichemse scholen zijn aan de slag gegaan met Groene Voetstappen: de kinderen stappen niet bij papa of mama in de auto om naar school gebracht te worden, maar gaan lopen, fietsen, steppen of skaten naar school.

Dat scheelt een stuk aan uitstoot van bijvoorbeeld CO2 en de kinderen worden zich er bewust van dat bijdragen aan een schonere lucht gewoon een kwestie van doen is. Bijkomend effect is natuurlijk dat er minder auto’s om school circuleren en de veiligheid rond de school daar dus mee gebaat is. De afgelopen weken hebben de schoolkinderen van de Eben Haëzer, Basisschool Oudendijk, De Halm, CBS Waardhuizen, De Zaaier, De Parel en de Uylenborch Groene Voetstappen verzameld voor elke rit die ze per fiets, step, lopend of skatend hebben afgelegd naar school en weer naar huis.

Op donderdag 12 oktober hebben ze de resultaten aangeboden aan wethouder Renze Bergsma. De Parel had de meeste Groene Voetstappen verzameld. Zelfs regionaal kwam de school als beste uit de bus. Voor alle kinderen van de deelnemende scholen was er een heerlijke appel en een mooi extra cadeautje als bedankje: een vrijkaartje voor AquaAltena, om vooral door te gaan met lekker veel bewegen.