Burger alerter door verkleedactie wijkagent

WERKENDAM – Wijkagenten Erwin Schilders en Jack Mulder maakten woensdagavond 11 oktober Werkendam bewust wat onveiliger. Verkleed als inbreker liep Schilders door het dorp om de burger alert te maken en de meldingsbereidheid te verhogen.

In de omgeving van de Kappenwaard, Kerckekamp, Bentlaken en de Sluyterstraat liep de verkleedde wijkagent door de straten. Een buurtbewoonster volgde op de Kappenwaard de inbreker. Zij belde direct de politie en gaf nauwlettend zijn locatie door. Doordat wijkagent Mulder in een opvallende politieauto door de omgeving reed, kon hij direct actie ondernemen. Ook op de Kerckekamp werd de ‘inbreker’ gezien. Twee adequate buurtbewoners spraken de wijkagent aan. Op de Bentlaken en de Sluyterstraat kwamen de buurtbewoners eveneens naar buiten om verhaal te halen.

In totaal zijn er drie meldingen gedaan van een verdachte situatie en zijn er tien mensen verhaal komen halen bij de ‘inbreker’. Na de nodige uitleg werd de actie in het dorp zeer positief bevonden.