Wethouder Freije treedt terug uit DB van Avres

GORINCHEM – Wethouder Hans Freije van de gemeente Gorinchem heeft besloten zich terug te trekken uit het Dagelijks Bestuur (DB) van de Gemeenschappelijke Regeling Avres.

Hij heeft in deze stap de volledige steun van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Gorinchem. Wethouder Freije maakt zich op onderdelen ernstige zorgen over de voorbereiding van de bestuurlijke besluitvorming op cruciale dossiers. Het college van de gemeente Gorinchem onderschrijft deze zorgen. Wethouder Freije staat als lid van het DB voor een optimale dienstverlening aan alle inwoners in het verzorgingsgebied van Avres. Met de huidige gang van zaken binnen het DB kan hij hier niet voor instaan.

Een interne discussie binnen Avres over huisvesting, is voor wethouder Freije de spreekwoordelijke druppel geweest. Onder meer mist wethouder Freije een voldoende uitgewerkte visie op de toekomst van Avres. Hierbij zouden de ontwikkelingen in de Wet Sociale Werkvoorziening en de bewegingen rondom in- en uittredende gemeenten moeten worden meegenomen. Wethouder Freije heeft op diverse manieren en momenten de organisatie Avres verzocht om hem tijdig van de goede informatie te voorzien. Hij blijft aan als lid Algemeen Bestuur van Avres.