Unieke samenwerking Zorgplein Maaswaarden en SOVAK

WIJK EN AALBURG – Zorgplein Maaswaarden, locatie Wijkestein in Wijk en Aalburg, beschikt over een prachtig restaurant.

Om het restaurant nog meer dan nu een gezellig trefpunt van te maken, voor bewoners, familie, medewerkers en de inwoners van Wijk en Aalburg moet er iets gebeuren. Tijdens een gemeenteavond waar burgers hun ideeën voor het dorp opperden, kwam SOVAK in beeld. SOVAK is een zorgaanbieder voor mensen met een beperking, die in gemeente Aalburg cliënten begeleidt die wonen in de appartementen aan de Markt. Wat zij nodig hebben is een vorm van werk of dagbesteding binnen de gemeentegrenzen. Zo ontstond de idee om samen met Zorgplein Maaswaarden te onderzoeken of het restaurant een nieuwe impuls kon krijgen.

Op woensdag 11 oktober ondertekenen de bestuurders van beide organisaties een intentieverklaring om samen te werken aan een mogelijk nieuw concept voor het restaurant. Medewerkers van SOVAK en Zorgplein Maaswaarden gaan nu snel aan de slag om het plan samen van de grond te tillen.