Honderdste verjaardag voor de heer Enkelaar

GORINCHEM – Burgemeester Melissant bezocht vrijdag 6 oktober de heer J. Enkelaar om hem te feliciteren met zijn honderdste verjaardag. Meneer Enkelaar woont in huize Steijndeld.

De gezondheid van meneer Enkelaar is redelijk. Hij hoort en ziet slecht, maar loopt nog zelf met behulp van zijn rollator. Zijn vrouw, die op de gesloten afdeling in huize Steijndeld verblijft, bezoekt hij iedere dag. In de ochtend gaat hij naar boven en drinkt hij koffie met haar. Na de lunch gaat hij met haar naar beneden om een tijdje op zijn kamer te vertoeven. Na de middagthee brengt hij haar weer naar haar eigen kamer. Het zorgen voor zijn vrouw houdt meneer letterlijk en figuurlijk op de been.

Meneer Enkelaar is geboren en getogen in Utrecht. Daar heeft hij destijds de kruidenierswinkel van zijn vader overgenomen. Leuk detail: meneer heeft met Wim Sonneveld in de klas gezeten. Samen met zijn vrouw, kleinkinderen, achterkleinkinderen, familie, bewoners en personeel van huize Steijndeld viert meneer Enkelaar zijn honderdste verjaardag. Met elkaar wordt gekeken naar filmpjes uit het geboortejaar van meneer, 1917.