Wethouder De Gelder te gast op Altena College

SLEEUWIJK – Op woensdag 27 september ontvingen een aantal leerlingen uit havo 4 en atheneum 4 van het Altena College een leerling van de Freie Evangelische Schule uit Lorrach bij hen thuis.

Dit in het kader van een internationale uitwisseling. De uitwisseling heeft als thema ‘De Rijn’ en vindt inmiddels al een aantal jaren plaats. Leerlingen werken tijdens de uitwisseling in multinationale groepen aan een zelf opgestelde onderzoeksvraag en hebben op donderdagavond hun uitkomst voor ouders en belangstellenden gepresenteerd. Ook werden er gedurende de week verschillende excursies georganiseerd met ‘De Rijn’ als thema en is er natuurlijk ook tijd voor ontspanning. In mei 2018 volgt een tegenbezoek in Lorrach.

Dit jaar was de gemeente Werkendam voor het eerst betrokken bij de uitwisseling. Wethouder Machiel de Gelder met de portefeuille Ruimtelijke ordering en het Deltaprogramma kwam een zeer interessant gastcollege geven in het Engels aan de uitwisselingsgroep op woensdagmorgen 27 september.