Gedeputeerde Bert Pauli op werkbezoek

WERKENDAM – Vorige week heeft de gedeputeerde Bert Pauli van Economie tijdens zijn werkbezoek gesproken met burgemeester De Boer, wethouder Van Oosten en vertegenwoordigers van Werkendam Maritime Industries.

Hij constateerde dat de derde binnenvaarthaven van Nederland een bloeiend maritiem cluster is, waar veel ontwikkelpotentieel is. Om dit potentieel nog meer tot wasdom te laten komen is het volgens de gedeputeerde de uitdaging om de samenwerking te blijven zoeken met andere sectoren, overheden en kennisinstellingen. Door te delen kun je je kennis tenslotte vermenigvuldigen. Hij benadrukte daarbij het belang van innovatie en digitalisering.

Tijdens zijn bezoek had de heer Pauli ook een luisterend oor voor het ‘wensenlijstje’ van maritiem Werkendam, zoals stimulering van het vervoer over water, extra havencapaciteit en het voorkomen van devaluatie van vaarwegen. Kortom: een boeiend werkbezoek dat geleid heeft tot de identificatie van een aantal aandachtspunten.