Personele wisselingen in de CDA-fractie Woudrichem

WOUDRICHEM – CDA-raadslid Hanno van Baast neemt afscheid van de gemeenteraad van Woudrichem. Dit vanwege zijn verhuizing van Almkerk naar Dussen. Van Baast is vanaf 2014 raadslid.

Henk van Putten uit Andel is zijn beoogd opvolger. De beëdiging van Henk van Putten is in de raadsvergadering van dinsdagavond 3 oktober. Hanno van Baast: “Het is natuurlijk jammer dat ik door mijn verhuizing afscheid moet nemen als raadslid. Ik heb het raadswerk met ontzettend veel plezier gedaan en had het graag voortgezet. Uiteraard blijf ik me actief inzetten voor het CDA in Altena. En misschien kan ik het raadswerk in 2019 wel weer oppakken als de nieuwe gemeente Altena een feit is.”

Henk van Putten: “Ik ben dankbaar dat ik als volksvertegenwoordiger aan de slag mag en heb er ontzettend veel zin. Ik ga me samen met de CDA-fractie inzetten voor een goede samenwerking tussen de gemeente en de inwoners en dorpen.” Henk van Putten (65) is getrouwd, heeft 3 kinderen en heeft als P&O-adviseur bij diverse gemeenten gewerkt.

Ton van Oostrum (40) is de nieuwe fractievoorzitter van het CDA Woudrichem. Hij is de opvolger van Wendy van Ooijen-van Breugel, die onlangs heeft aangegeven te willen stoppen als fractievoorzitter in verband met haar aanstelling als directeur van basisschool d’Uylenborch in Almkerk. Wendy blijft wel actief als raadslid. Ton van Oostrum: “Het is absoluut een voorrecht, maar ook gewoon erg leuk om als fractievoorzitter aan de slag te mogen gaan. Zeker in deze bijzondere periode. Want naast onze ideeën en ambities die we nog voor ‘Woudrichem’ hebben, moeten we ons ook voorbereiden op de nieuwe gemeente Altena. Uiteraard mogen onze inwoners, alle Altenezen, en de andere politieke partijen op onze positieve bijdrage blijven rekenen.”