Nationale Kinderzwerfboekdag op Slot Loevestein

POEDEROIJEN – Op woensdag 4 oktober organiseert Kinderzwerfboek de Nationale Kinderzwerfboekdag op Slot Loevestein.

Op de eerste dag van de Kinderboekenweek vraagt Kinderzwerfboek aandacht voor alle kinderen in Nederland voor wie lezen niet vanzelfsprekend is. 4 oktober zal een middag vol griezelplezier worden tijdens een spannende ontdekkingstocht op het Slot, met een boel griezelfiguren, kinderen en Hugo de Groot. Kinderzwerfboek viert op Nationale Kinderzwerfboekdag dat er steeds meer boeken aan het zwerven gaan in Nederland.

Het thema van de Kinderboekenweek is ‘griezelen’, daarom staat ook de Nationale Kinderzwerfboekendag ook geheel in het teken van dit thema. Woensdag ontvangt Hugo de Groot alle gasten van Kinderzwerfboek op Slot Loevestein, waar onder anderen de ZwerfboekBende, Ambassadeurs, StationsChefs en veel kinderen aanwezig zullen zijn. De kinderen (en volwassenen) ontmoeten de Boeken­magiër, dansen de Boekiewoekie-dans en leren Ganzenveer schrijven. Het Slot is die dag vol griezelige figuren, spannende activiteiten en vooral heel veel blije kindergezichtjes.