Extra ondergrondse containers in de binnenstad

GORINCHEM – Gemeente Gorinchem wil haar inwoners stimuleren om het huishoudelijk afval beter te scheiden.

Hiervoor plaatst Reinigingsdienst Waardlanden, in opdracht van de gemeente, extra ondergrondse PMD-containers en grotere ondergrondse restafvalcontainers in de binnenstad van Gorinchem. Omwonenden zijn hierover in 2016 geïnformeerd tijdens de inspraakprocedure voor de containerlocaties. De werkzaamheden zijn nu in volle gang.

Veel inwoners van Gorinchem en de regio scheiden hun afval. Elk jaar kunnen er meer materialen aangeboden worden voor hergebruik. Toch kan het nog beter. Om het inwoners zo makkelijk mogelijk te maken, laat de gemeente meer PMD-containers en grotere restafvalcontainers plaatsen. Tot en met vrijdag 13 oktober 2017 plaatst Waardlanden de containers en wordt de stoep om de containers opnieuw aangelegd. Het plaatsen van de containers kan tijdelijk overlast geven vanwege afgesloten straten en minder parkeerruimte.