Drugspand voor drie maanden gesloten

NIEUWENDIJK – Op last van burgemeester De Boer is een woning aan de Tulpstraat in Nieuwendijk voor drie maanden gesloten. De politie heeft in deze woning harddrugs aangetroffen.

Het doel van deze tijdelijke sluiting is om zo een einde te maken aan het gebruik en bekendheid in bepaalde kringen van deze woning als drugspand. Burgemeester De Boer: “Harddrugs horen niet thuis in onze samenleving. De handhaving van de openbare orde staat in deze situatie voor mij voorop. De drugsgerelateerde ‘loop naar het pand’ moet verdwijnen. De veiligheid van omwonenden mag niet in het geding zijn. De woning gaat voor drie maanden op slot.”

Omwonenden van het pand zijn door de gemeente schriftelijk geïnformeerd. Drugs gaan gepaard met overlast en criminaliteit. Daarom ligt er een dringend verzoek aan inwoners om alert te zijn op dit soort zaken en om bij overlast contact op te nemen met de politie via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.