Welkomstavond nieuwe inwoners groot succes

GORINCHEM – Dinsdagavond was weer de jaarlijkse avond voor nieuwe inwoners van de gemeente Gorinchem.

De opkomst was hoog: bijna 200 nieuwe Gorcumers kwamen naar Buiten de Waterpoort voor de informatiemarkt en kregen een vaartocht aangeboden op de veerboten van Riveer. Burgemeester Reinie Melissant sprak de nieuwe inwoners toe en zei blij te zijn hier te staan na de gebeurtenissen eerder op deze dag. Bij een aanvaring op de Merwede tussen een veerboot van Riveer en een vrachtschip raakten twee bemanningsleden gewond. Door adequaat optreden van de matroos en andere personeelsleden van Riveer bleef het incident beperkt.

De burgemeester heette iedereen van harte welkom in Gorinchem en zei blij te zijn met hun keuze om voor Gorinchem te kiezen en noemde de mensen die zijn teruggekeerd naar hun geboorteplaats ‘Hunkerbliekers’. Ze benadrukte dat het deze avond vooral om de ontmoeting gaat tussen inwoners onderling, het college van b&w en raadsleden. Na de toespraak van de burgemeester scheepten de 200 nieuwe inwoners in op de veerboten voor een tocht over de Merwede met een prachtig uitzicht over het verlichte Gorinchem.