Twee aanhoudingen na oprollen hennepkwekerij

WIJK EN AALBURG – De politie trof woensdag 27 september een hennepkwekerij aan bij een woning op de Perzikstraat in Wijk en Aalburg. Een 49-jarige huurder van het pand en een 47-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats zijn aangehouden.

De agenten ontdekten de kwekerij nadat er een anonieme melding was gedaan. Toen zij woensdagochtend op het terrein van de woning onderzoek verrichtten, troffen zij in een bedrijfsruimte een werkende hennepkwekerij aan. Deze kwekerij bestond uit twee kweekruimtes, met in totaal 454 planten. De planten zijn in beslag genomen en vernietigd. Ook stonden er op het terrein meerdere auto’s. Drie wagens zijn er in beslag genomen.

In een afgedichte ruimte, waar het zwembad was gevestigd, troffen de agenten een kwekerij in aanbouw aan. Het leegstaande zwembad was met platen bedekt. Door middel van een luik kreeg de politie toegang tot de ruimte. Gedurende het onderzoek werd duidelijk dat er sprake was van stroomdiefstal. In de woning op het terrein is door de agenten gezocht naar mogelijk bewijslast. Hierbij is papierwerk in beslag genomen voor verder onderzoek.