Beleef de Vogeltrek in de Noordwaard

GIESSEN – Op zaterdag 30 september neemt de Vogelwerkgroep van Altenatuur samen met Vogelbescherming Nederland deel aan de internationale vogelteldag, de Euro Birdwatch.

In meer dan 35 landen in heel Europa wordt er op hetzelfde moment vogels geteld. In Nederland gebeurt dit op meer dan 150 telposten. De vogelaars staan vanaf 7.30 uur bovenop het watergemaal aan de Noordwaardweg in de Noordwaard. Dit jaar verzamelt de Slowaakse partnerorganisatie van Vogelbescherming alle gegevens voor heel Europa. Vogelbescherming Nederland maakt op zaterdagavond de top 10 bekend.

Het najaar is de tijd van het jaar om een recordaantal vogels te zien. Veel vogels die bij ons hebben gebroed trekken nu naar het warmere zuiden. Vanuit het hoge noorden komen vogels naar ons land om te overwinteren of ze trekken in die tijd door ons land. Voor vogelaars en natuurliefhebbers is dit het moment om naar buiten te gaan, de vogels te zien en te tellen.