Aangehouden Bulgaren blijken onschuldig

HANK – De drie Bulgaarse mannen die donderdagochtend in Hank werden opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij mensenhandel, blijken onschuldig.

De politie vermoedde in eerste instantie dat de mannen zich schuldig maakten aan het uitbuiten van jonge vrouwen, maar na verder onderzoek blijkt het verhaal toch anders te liggen. Volgens de politie is er geen sprake van strafbaar feit, maar van een ‘ongewenste situatie’. Twee mannen en twee vrouwen wilden op de parkeerplaats langs de A27, ter hoogte van Hank, overnachten in een auto en een tentje.

Ze kwamen een vrachtwagenchauffeur tegen die net als zij uit Bulgarije kwam. Van hem mochten er twee achterin zijn oplegger slapen. Daarvoor werden er matrassen in de vrachtwagen gelegd. Ooggetuigen zagen dat en vertrouwden de boel niet. Ze waarschuwden de politie, die snel ter plekke kwam.