Startschot 'Van het één, komt het ander'

WERKENDAM – Maandag 25 september geeft wethouder Machiel de Gelder van de gemeente Werkendam de aftrap van het scholenproject ‘Van het een, komt het ander’. Een lespakket over afval scheiden en hergebruik van grondstoffen voor groep 5 en 6.

Met gastlessen en een bezoek aan de grondstoffenbus ontdekken kinderen welke grondstoffen in afval zitten en wat je er allemaal van kunt maken. De fossiele brandstoffen raken op. Natuurlijke grondstoffen raken uitgeput. Veel afval kan goed gerecycled worden. Vaak is het een goede grondstof voor nieuwe producten. Door afval te gebruiken als grondstof voorkomen we dat grondstoffen op raken. Maar dan is het belangrijk het afval goed te scheiden. Anders kan het vaak alleen verbrand worden. Dat is dubbel jammer. Jammer van goed bruikbaar materiaal en jammer voor de portemonnee.

Elk jaar onderzoekt de gemeente Werkendam de samenstelling van het restafval. Dit jaar is er een een opmerkelijke ontwikkeling te zien. In alle kernen van de gemeente vindt men steeds meer kleine elektrische apparaten in de grijze container. Door deze apart in leveren kunnen onderdelen van de apparaten opnieuw gebruikt worden. Inleveren kan gratis op de milieustations in Hank en Werkendam.