Week tegen Eenzaamheid in Gorinchem

GORINCHEM – Van donderdag 21 september tot en met zondag 1 oktober 2017 vindt de landelijke Week tegen Eenzaamheid plaats.

In verschillende gemeenten in heel Nederland, waaronder Gorinchem, worden leuke, gezellige en laagdrempelige activiteiten georganiseerd om eenzaamheid aan te pakken zoals gezamenlijke diners, workshops en sportactiviteiten. De Week tegen Eenzaamheid, een initiatief van Coalitie Erbij, is voor iedereen. Diverse lokale organisaties, vrijwilligers en betrokken burgers organiseren activiteiten voor mensen die meer contact willen met hun medemensen. In Gorinchem is er onder andere speeddaten voor zestigplussers, koffie drinken bij Samen Een, Schilderen op gevoel en een Nazomer Festival bij het Natuurcentrum. Het gehele activiteitenprogramma is te vinden op www.gorinchem.nl/weektegeneenzaamheid.

Meer dan een miljoen Nederlanders voelt zich sterk eenzaam. De gemeente werkt voor de Week tegen Eenzaamheid nauw samen met verschillende partnerorganisaties.