Start glasvezelcampagne Mabib in buitengebied

ALTENA – Sneller internet is binnen handbereik voor bewoners van het buitengebied van gemeente Altena.

Vrijdag 15 september maakte de Maatschappij voor Breedband in Brabant (Mabib) tijdens een bijeenkomst op het gemeentehuis van Aalburg de definitieve aanpak, het verbeterde aanbod en de planning bekend. Het gaat om circa 2.750 adressen in het buitengebied van de huidige gemeenten Aalburg, Werkendam en Woudrichem en de kleine kernen die nu nog niet beschikken over een coax- of glasvezelaansluiting. Bewoners kunnen zich tot 5 februari 2018 aanmelden voor een glasvezelaansluiting. Bij 50% deelname krijgt de aanleg van glasvezel een ‘go’. Het aanbod is voor iedereen hetzelfde.

Bewoners kunnen kiezen uit vijf dienstaanbieders voor een passend glasvezelabonnement en een vastrechtvergoeding van 1.815 euro bij eenmalige afkoop of 15 euro per maand. Bewoners die na de inschrijfperiode alsnog kiezen voor glasvezel betalen minimaal 2500 euro, afhankelijk van de werkelijke aansluitkosten. De campagne is een initiatief van Mabib. Zij heeft de ambitie om alle 35.000 adressen in het buitengebied van Brabant te voorzien van een glasvezelaansluiting. Om de 50% deelname te behalen, werkt Mabib nauw samen met de drie gemeenten en diverse belangrijke stakeholders.