AED bij V.V. Woudrichem altijd bereikbaar

WOUDRICHEM – V.V. Woudrichem en de Stichting Reanimatie Altena zijn een overeenkomst aangegaan, waarbij de voetbalvereniging hun AED (Automatische Externe Defibrillator) 24/7 bereikbaar maakt voor de omgeving.

De AED is inmiddels aangemeld bij het burgerhulpverleningsnetwerk van HartslagNu. Bij een melding van een hartstilstand stuurt de meldkamer naast een ambulance ook dit netwerk aan. Burgerhulpverleners starten, met behulp van een AED, de reanimatie alvast op. Deze snelle opstart is cruciaal voor de overlevingskansen van een slachtoffer. De Stichting Reanimatie Altena is V.V. Woudrichem dan ook dankbaar voor het beschikbaar stellen van hun AED aan de directe omgeving. De AED hangt, duidelijk zichtbaar, op het terrein van de voetbalvereniging. Nog wel binnen de poort, maar ook de toegangspoort is 24/7 geopend. De kast waarin de AED hangt is geschonken door de Hartstichting.

De Stichting Reanimatie Altena werkt aan een dekkend netwerk van AED’s en hulpverleners in de gemeente Woudrichem. Het netwerk functioneert momenteel goed en heeft zijn waarde in de afgelopen periode meerdere malen bewezen. Voor informatie over het netwerk kijk op www.hartslagnu.nl of op de facebookpagina van de Stichting Reanimatie Altena.