Belangrijke Chinese delegatie bezocht Altena

WERKENDAM – Vrijdag 8 september bracht een Chinese delegatie uit Xi’an onder leiding van burgemeester Wang Yongkang, een bezoek aan Altena. De QuaTerNes Groep uit Almkerk is de organisator van dit bezoek.

De heer Wang en zijn delegatie, bestaande uit vertegenwoordigers van overheid en bedrijfsleven, maakten een toer door Altena waarbij ze het dorp Uitwijk, Hak in Giessen, Woudrichem en een bedrijventerrein in Werkendam aandoen. Rond 17.15 uur ondertekenden de betrokken partijen diverse overeenkomsten die interessant zijn voor de agro-foodsector in de regio: pluimvee, aardappel, horti, inclusief logistiek en distributie. Zo gaat QuaTerNes helpen met een ‘Logistic Chain Centre’ en een ‘Sino-Dutch City concept’ in XI’an.

De regio Xi’an vertoont overeenkomsten met Altena. Het is een landelijke omgeving met rivieren, agro high-tech en landbouw. Burgemeester Yves de Boer en burgemeester Wang Yongkang ondertekenden een Memorandum of Understanding (MoU). Het MoU beoogt de uitwisseling van kennis, onderwijs, technologie en producten op het gebied van landbouw en voedselzekerheid.