Afscheid kerkgebouw Drongelen

DRONGELEN – Op zaterdag 16 en zondag 17 september zullen in de kerk van Drongelen twee bijzondere bijeenkomsten gehouden worden. Beide staan in het teken van het afscheid van dit kerkgebouw door de Hervormde gemeente Eethen en Drongelen.

Op zaterdag is de kerk voor alle belangstellenden open vanaf 15.30 uur. Er is gelegenheid elkaar te ontmoeten onder het genot van koffie, thee of frisdrank. Er zullen foto’s te zien zijn van de kerk in Drongelen en het gemeenteleven daaromheen. Ook zullen er doopboeken te bekijken zijn. Om 16.30 uur zal het herinneringsboek ‘Hoort des Heeren Woord’ worden gepresenteerd. Schrijver Cees de Gast en anderen hebben hier de afgelopen maanden hard aan gewerkt, en het resultaat mag er zijn. Voor de leden van de Hervormde gemeente Eethen en Drongelen is een gratis exemplaar van dit boek beschikbaar.

Na de presentatie van het herinneringsboek is er gelegenheid om met elkaar te genieten van een heerlijk buffet. Inwoners van Drongelen en Eethen kunnen zich opgeven via een mail naar opgave@hervormdeethendrongelen.nl. Op zondagmorgen begint om 9.30 uur de laatste kerkdienst die gehouden zal worden in het kerkgebouw van Drongelen. Bij het verlaten van de kerk worden een aantal symbolische voorwerpen meegenomen naar de kerk van Eethen, waar de dienst wordt afgesloten.