Melissant geïnstalleerd als nieuwe burgemeester

GORINCHEM – Maandagavond 28 augustus is Reinie Melissant-Briene geïnstalleerd als nieuwe burgemeester van Gorinchem. Zij volgt waarnemend burgemeester Govert Veldhuijzen op die twee jaar geleden aantrad na het vertrek van Anton Barske.

Reinie Melissant-Briene (CDA) is 52 jaar, gehuwd en heeft vier kinderen. Ze was directeur en locosecretaris bij de gemeente Dordrecht. Daarvoor was zij onder andere burgemeester van de gemeente Korendijk en gemeentesecretaris bij de gemeente Woudrichem
De commissaris van de Koning in Zuid-Holland Jaap Smit was aanwezig bij de raadsvergadering om de beëdigingsakte met de nieuwe burgemeester te ondertekenen.

Reinie Melissant-Briene sprak in haar toespraak over de enorme betrokkenheid in woord en daad van alle inwoners en ondernemers bij de stad. Ook constateert zij een behoefte aan bestuurlijke continuïteit en aan daadkracht op diverse terreinen. Na afloop van de raadsvergadering was er een druk bezochte receptie waar inwoners van de stad en het bedrijfsleven konden kennismaken met de nieuwe burgemeester.