Gymlessen Gymclub 'Geen Idee' beginnen weer

WERKENDAM – In het nieuws verscheen dat de Gezondheidsraad adviseert dat er meer moet worden bewogen. De spieren en botten moeten meer getraind worden. De lessen bij Gymclub ‘Geen Idee’ kunnen dan een mooie opstap zijn.

Volgens de nieuwe richtlijn moeten volwassenen 2,5 uur matig tot zwaar intensief sporten. 2,5 uur bewegen per week lijkt voor sommigen misschien veel, maar met iets meer dan 20 minuten per dag ben je er al. Fietsen naar het werk of wandelen in de lunchpauze zetten zoden aan de dijk. Stap een halte eerder uit als je het openbaar vervoer gebruikt en loop dat stuk naar huis. Neem de trap in plaats van de lift of roltrap. Als je daarbij ook stevig sport, zoals hardlopen, wielrennen, aerobics of een intensieve groepssport, voldoe je al snel aan de richtlijnen voor het bewegen.

Vanaf maandag 4 september 207 gaan de lessen weer beginnen. Op maandag van 19.00 tot 20.00 uur de heren en van 20.00 tot 21.00 uur de dames in Het Baken aan de Koelemaaier in Werkendam. Op woensdag zijn er twee groepen die sporten in De Bron, namelijk van 9.30 tot 10.30 uur en van 10.30 tot 11.30 uur. U kunt altijd binnen lopen om te kijken of het iets voor u is. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Norma Verhallen op 0183-500679 of gymclub@werkensepolder.nl.