Gemeente Gorinchem kapt bomen

GORINCHEM – De gemeente Gorinchem heeft een kapvergunning aangevraagd voor 122 bomen langs de dokter Van Stratenweg en dokter Schoyerstraat in Gorinchem.

De bomen in dit gebied zijn getroffen door de essenziekte, waardoor vele bomen al dood zijn, van de anderen is de verwachting dat deze tussen nu en twee jaar sterven. Vooruitlopend op de realisatie van het Waterpark Mollenburg in het eerste kwartaal van 2018, is nu een kapvergunning aangevraagd voor de dode en stervende bomen. Door de huidige conditie van de bomen kunnen takken spontaan afbreken of kunnen bomen omvallen tijdens harde wind of stormen. Om direct gevaar voor voorbijgangers te voorkomen, is snelle kap van de dode bomen noodzakelijk.

Naar verwachting zal het waterpark Mollenburg in het eerste kwartaal van 2018 gerealiseerd worden, waarbij er ter compensatie nieuwe bomen en planten worden geplant in het gebied. Er komen dan meer verschillende soorten bomen, gecombineerd met struiken. Welke bomen en struiken dit precies zijn, is afhankelijk van het inrichtingsplan. Dit inrichtingsplan komt uitgebreid aan bod tijdens de inloopbijeenkomsten medio oktober.