Eerste lustrum open water wedstrijd BBZ'ers

WERKENDAM/SLEEUWIJK – Op zaterdag 9 september organiseren de Biesboschzwemmers voor de vijfde keer de Biesbosch Open Water Race (BOWR).

Ruim vijf jaar geleden was de eerste bijeenkomst om te kijken of er voldoende vrijwilligers waren en dat heeft er voor gezorgd dat er ieder jaar door een tiental mensen een wedstrijd tussen de weilanden van Werkendam en Sleeuwijk wordt georganiseerd. Speciaal voor de jubileum editie begint de wedstrijd met de 5000 meter vrije slag. Daarnaast staan er afstanden van 250 tot en met 2000 meter op het programma. Afhankelijk van de leeftijd kan dit vrije slag of schoolslag zijn.

Halverwege het programma staat er nog iets nieuws op het programma, namelijk Zwem voor MIJ. Zwem voor MIJ is een sponsortocht voor de KWF kankerbestrijding. Dit is een initiatief van de Koninklijke Nederlandse Zwem Bond (KNZB) met als ambassadeurs Maarten van der Weijden, Inge Dekker en Joost Reijns. Deze drie voormalige topzwemmers hebben alle drie kanker gehad. Voor kinderen is er de Zwem voor MIJ kids, waarbij afhankelijk van de leeftijd 250 of 500 meter wordt gezwommen. Daarnaast is er ook Zwem voor MIJ en dit is 1000 meter en dit is voor zwemmers vanaf 12 jaar. Het is ook mogelijk om als bedrijf deel te nemen aan de Zwem voor MIJ business editie. Hierbij wordt door twee medewerkers 1000 meter gezamenlijk gezwommen.

De dag eindigt met de 4×250 meter estafette en dit was vorig jaar een spektakel met 15 deelnemende teams. De dag begint om 10.00 uur en rond de klok van 16.00 uur zullen de laatste prijzen uitgereikt worden.