Bundel laat twee kunstvormen samengaan

WERKENDAM – Beeldhouwer Bart Ensing maakt beelden van grote en kleine stukken hout die hij in de natuur vindt.

Wanneer hij een mooi stuk hout oppakt weet hij nog niet wat voor beeld er in zit. Het verwijderen van slechte stukken hout is het begin van het echte beeldhouwen. Het is elke keer weer een mooie uitdaging, volgens Bart. Dichter Marion Steur maakte 10 jaar geleden voor het eerst een gedicht over een van de beelden van Bart. Daardoor werd het verhaal van het beeld op bijzondere wijze verteld, terwijl Marion voldoende ruimte overliet aan de lezer en kijker om zowel aan de tekst als het beeld een eigen invulling te geven.

Deze bijzondere samenwerking beviel beiden goed. In de loop van tijd ontstonden er meer beeldgedichten die nu onder de titel ‘VOEL MAAR, gesproken hout’ gepubliceerd worden in een bundel. Het samenbrengen van de beelden en de gedichten maakt deze bundel tot een bijzondere uitgave. De bundel wordt tweemaal gepresenteerd: op 5 september met een voordracht tijdens het dichterspodium in Werkendam en tijdens de expositie ‘Bomen binnen bomen buiten’ in Het Kasteel Middachten op 17 september.