14 Beeldhouwers uit Andel gaan exposeren

WOUDRICHEM/ANDEL – 14 Leerlingen uit groep 8 van CBS De Zaaier gaan op 9 en 10 september hun kunstwerken exposeren tijdens de Kunstroute in Woudrichem.

De leerlingen uit groep 8 hebben meegedaan aan de wedstrijd die i.s.m. de gemeente uitgeschreven is door de organisatie van de Kunstroute Woudrichem. Samen met beeldhouwer Piet Versteeg uit Hank zijn de leerlingen bezig met laatste afwerking van hun kunstwerken. De creaties zijn erg verrassend. De expositie vindt plaats in de achtertuin van Kerkstraat 25/27 binnen de veste van Woudrichem. Op zaterdag 9 september om 13.00 uur zal de officiële onthulling plaatsvinden. Daarnaast gaan op toerbeurt leerlingen uit groep 8 van 4 basisscholen tijdens de twee dagen actief beeldhouwen. Ook zij zijn geselecteerd naar aanleiding van de wedstrijd.

Zaterdag is dat groep 8 van De Halm uit Almkerk en De Zaaier uit Andel. Op zondag is dat groep 8 van De Almgaard uit Almkerk en ’t Ravelijn uit Woudrichem. Zij gaan miniatuur kunstwerken maken tussen 13.00 en 17.00 uur. Yvonne Boekraad en Piet Versteeg vinden het mooi dat zij op deze manier veel leerlingen de kans kunnen geven om hun talenten te laten zien.