Bijtelskil voldoet aan hogere kwaliteitsstandaard

SLEEUWIJK – Zwembad Bijtelskil uit Sleeuwijk heeft de Licentie Zwem-ABC behaald. Daarmee voldoet Zwembad Bijtelskil aan de nieuwe kwaliteitscriteria om zwemles te mogen geven voor het Zwem-ABC, de Nationale Zwemdiploma’s.

Jaarlijks haalt gemiddeld 95% van de kinderen een Zwemdiploma A. Dit onderstreept het belang van leren zwemmen in Nederland en het Zwem-ABC. In Nederland bestaat een uniek systeem van zwemdiploma’s en zwemonderwijs. Sinds jaren wordt er bij een zwembad, zwemschool of zwemvereniging waar je kunt afzwemmen voor het Zwem-ABC gecontroleerd of het afzwemmen verloopt conform de afzwemeisen – de Bepalingen, Richtlijnen en Examenprogramma’s Zwemdiploma’s, afgekort BREZ. Bijtelskil heeft de Licentie Zwem-ABC behaald en voldoet daarmee aan deze nieuwe eisen.

Het Zwem-ABC wordt uitgegeven door het Nationaal Platform Zwembaden NRZ. Stichting het Nationaal Platform Zwembaden NRZ is de landelijke organisatie die de Nationale Zwemdiploma’s uitgeeft en toeziet op de kwaliteit van het zwemonderwijs, de zwemveiligheid en zwemvaardigheid.