Wmo-cliënten uit Werkendam en Woudrichem tevreden

WERKENDAM/WOUDRICHEM – Wmo-cliënten van Loket Altena zijn over het algemeen tevreden over het contact met de gemeente en de kwaliteit van de ondersteuning.

De cliënten uit Woudrichem waren met een gemiddeld cijfer van een 7 net iets positiever dan cliënten uit Werkendam, die gemiddeld een 6,9 als cijfer gaven. Het landelijk gemiddelde is een 6,8. Uit de enquête is gebleken dat niet alle cliënten weten dat zij gebruik kunnen maken van een onafhankelijke cliëntondersteuner. Deze informatie wordt daarom nu direct gestuurd aan de cliënt als zij een eerste afspraak maken voor een Wmo-aanvraag.

Loket Altena verzorgt in de gemeenten Werkendam en Woudrichem de dienstverlening rondom de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Elk jaar voeren gemeenten een onderzoek uit naar de ervaringen van Wmo-cliënten. Het geheel anonieme onderzoek heeft betrekking op alle Wmo gebieden: hulpmiddelen, deeltaxi, begeleiding, hulp bij het huishouden en vervoer. Het onderzoek geeft de gemeente inzicht in hoeverre de voorzieningen bijdragen aan de doelen van de Wmo. Vooral op het gebied van ondersteuning van zelfredzaamheid en participatie.