De klus van Govert Veldhuijzen zit erop

GORINCHEM – De 62-jarige Govert Veldhuijzen nam gisteren afscheid als waarnemend burgemeester van Gorinchem.

Veldhuijzen trad in juni 2015 aan als waarnemer. Veldhuijzen kwam naar de Arkelstad om de plooien glad te strijken: de verhoudingen tussen voormalig burgemeester Barske, de wethouders, de raad en het ambtelijk apparaat waren verstoord. Na gesprekken kreeg de waarnemer het voor elkaar dat betrokkenen hun focus weer richtten op de stad. Zo drukte Veldhuijzen ook zijn stempel op de nieuwe toekomstvisie voor de stad. Hij wilde de vraag ‘wat voor stad wil Gorinchem zijn in 2035’ niet alleen met de raad en de ambtenaren uit het stadhuis beantwoorden, maar vooral ook met de hulp van inwoners, buurgemeenten en de provincie Zuid-Holland.

Maandag wordt Reinie Melissant geïnstalleerd als nieuwe burgemeester van Gorinchem.